VersePeen.nl

Producten

Een goede voorbereiding is de basis voor succes. Zo zijn grondtype, grondbewerking, soort en zaaitijdstip van grote invloed op een optimaal resultaat. Ook het zelf telen van de peen hebben een positieve uitwerking op het uiteindelijk af te leveren product. Jarenlange ervaring en deskundige teeltbegeleiding leiden tot een economisch en milieuvriendelijk geteeld produkt, dat voldoet aan alle eisen.

Alle peen wordt gepolijst afgeleverd. Mede door het polijsten onderscheidt de peen van VersePeen zich op een bijzonder positieve manier in de markt.

De peen wordt geleverd in alle gewenste verpakkingen; van 1 tot 1100 kg.

Sorteringen

858fe3b25ad157

A: 8 - 50 gram

Laag-25

B fijn: 50 - 150 gram

Laag-3

B grof: 125 - 250 gram

Laag-4

C: 175 - 325

Laag-5

D grof: 250 - 475

Gekleurde peen

Naast de gangbare oranje peen leveren wij ook gekleurde peen. Deze wordt op dezelfde milieuvriendelijke manier Planetproof geteeld.

De leverbare kleursorteringen zijn: paars en paars + rainbow. De paarse peen is zowel extern als intern geheel paars van kleur. De Rainbow mix bestaat uit de kleuren oranje, wit, geel en zalmroze. Uiteraard wordt de gekleurde peen ook gepolijst geleverd.

Naast de standaard verpakkingen kan de gekleurde peen ook geleverd worden in kartonnen doosjes van 5 kg.

Geschilde peen

Het assortiment van Groentebedrijf Baetsen B.V. betreft naast de traditioneel gewassen peen ook geschilde peen.

VersePeen_product_geschildepeen

geschilde peen

VersePeen_product_brokken

geschilde peen - brokken

Rassen

VersePeen gebruikt verschillende rassen. Eind juni starten we het nieuwe seizoen met Laguna en Napoli. Het seizoen wordt geëindigd met Nerac en Nairobi. De rest van de tijd wordt in hoofdzaak Maestro geteeld en verpakt.

Nieuwe rassen

Ieder teeltseizoen worden er op kleine schaal nieuwe rassen uitgeprobeerd. Vaak op verzoek van de veredelingsbedrijven. Dit om te onderzoeken of een nieuw ras eventueel geschikt zou kunnen zijn voor de bijzondere markt van onze VersePeen. Beoordelingscriteria zijn dan onder meer de smaak, de presentatie na het wassen en de houdbaarheid. Een ras dat op deze punten beter scoort dan de standaard op dat moment, wordt in het volgende teeltseizoen op grotere schaal uitgeprobeerd. Op deze manier zijn in het verleden ook de huidige rassen door de selectie gekomen en opgenomen in het teeltschema van de VersePeen-telers.